Klimmen en klauteren

In de omgeving van camping Midzomer zijn een aantal klim-en klautermogelijkheden. Hieronder kunt u een aantal parken vinden.

Joytime klimpark

In Grolloo, vlakbij Assen, ligt een prachtig klimbos op een absoluut unieke plek. De ANWB heeft dit in 2018 uitgeroepen tot het leukste uitje van Drenthe. Rondom en op recreatieplas De Kleine Moere vindt u zes parcoursen tussen de twee en tien meter hoogte. Er zijn veel hindernissen en er is een kabelbaan.

Molecaten outdoor

Bent u klaar voor een actief avontuur met een flinke dosis spanning en sensatie? Kom dan een dagje naar
Molecaten Outdoor Drenthe in Wezuperbrug (vlakbij Schoonoord) met een groot klimpark, een all weather skibaan en nog veel meer outdoor activiteiten zoals boogschieten, vlotbouwen, kanoën. Er  is ook een skatepark.

Het Wilgje

Bij het Wilgje in Buren kunt u terecht voor allerlei actieve feesten en activiteiten, zoals kanovaren, boogschieten, een hoogteparcours.

Boomkroonpad

Rondom buitencentrum Het Boomkroonpad is heel veel te beleven, zoals een spannende tocht door de worteltunnel. Als een eekhoorn door de toppen van de bomen. Spelen op de bosweide of in het lorkenspeelbos, waar niets hoeft en veel mag. Hutten bouwen bijvoorbeeld of broodjes bakken. Samen op speurtocht door het woud of wandel langs de mooiste plekjes van de boswachterij.

Het Boomkroonpad is 150 meter lang en de wandeling daarop duurt ongeveer 30 minuten. Daarnaast is  het Boomkroonpad ook het startpunt van boswandelingen door de boswachterij Gieten-Borger. Breng ook een bezoek aan het buitencentrum. Naast een aansprekende presentatie over het bosleven en een boswinkel krijgt u hier alle informatie voor een plezierige dag, middag of ochtend in het bos.