Planten- en dierenparken

In Drenthe kunt u verschillende planten- en dierenparken vinden. Gegarandeerd een leuk dagje uit!

Wildlands Adventure Zoo

In Emmen kunt u de Wildlands Adventure Zoo vinden. Niet alleen een dierenpark, maar u kunt hier ook bijvoorbeeld op safari met een bus.

Taman Indonesia

Taman Indonesia is een kleinschalig dierenpark in Kallenkote. In dit park zijn aantal Indonesiche zoogdieren te bewonderen. Kleinklauwotters, die altijd druk zijn, of de loewak, een bijzonder dier dat de bonen uitpoept voor de duurste koffie ter wereld. Hoog in de bomen vind je de binturong, die alles rustig van bovenaf bekijkt. Daarnaast zijn er nog enkele spannende dieren te ontdekken zoals de batikspin, ratten en slangen. De dieren in Taman Indonesia wonen in een sfeervol ingericht park, waar u ook nog veel van de Indonesische cultuur kunt opsnuiven.

Vogelpark Ruinen

Dit vogelpark is gespecialiseerd is Europese soorten vogels en hun tropische verwanten. De sneeuwuil, logo van het park, is een Nederlandse dwaalgast en is hier natuurlijk te bewonderen. Andere imposante vogels zijn de andere uilen, de auerhoen en de enorme hoenderkoet. Over onze kraaien, gaaien, ganzen, eenden, duiven en spreeuwen gaat u anders denken wanneer u de tropische neefjes en nichtjes ziet. Natuurlijk zijn er ook bijzondere kleine vogeltjes, zoals de wevertjes met hun fantastische nesten.

Speel-en ijsboerderij De Drentse Koe

De Drentse Koe is een echt boerenbedrijf in Ruinerwold en is daarnaast uitgegroeid tot een volwaardig recreatiebedrijf. Kinderen kunnen hier heerlijk buiten spelen met nog een echt "boerengevoel". Rondrijden op een trekkertje, dieren aaien, springen en klimmen in de grote speeltuin of een potje boerenbiljarten.

Vlinderparadijs Papiliorama

Genieten van exotische, kleurrijke vlinders in een speciaal daarvoor aangelegd stukje tropisch oerwoud in Havelte.
Iedere dag vliegen honderden vlinders uit diverse werelddelen op zoek naar nectar in de speciaal hiervoor aangeplante bloemen. Rupsen knagen er lustig op los om hun buikjes zo snel als mogelijk vol te krijgen. Dit alles bij een warm en vochtig klimaat.

De Orchideeënhoeve

Bezoek de grootste tropische tuinen van Europa en reis van werelddeel naar werelddeel in de Orchideeënhoeve in Luttelgeest. Ontdek een wereld vol natuurlijke kleuren en geuren uit Midden-Amerika, Australië en Azië.
U vindt hier 25.000 m² tropenflora en fauna onder één dak, geheel overdekt, rolstoeltoegankelijk en kindvriendelijk.

Duizenden soorten wilde en zeldzame orchideeën, tropische vogels, kleurrijke Lori’s, reptielen en koikarpers zijn op natuurlijke wijze samengebracht in de Maleisische, Orchideeën- en Lorituin. In de Vlindervallei, Europa’s grootste vlindertuin, vliegen meer dan tweeduizend vlinders.