Pretparken

In Drenthe en in de omgeving zijn verschillende pretparken te vinden.Sommige parken zijn bij uitstek geschikt voor jongere kinderen, andere zijn voor alle leeftijden.

Kabouterland

In het hart van het Drentse dorpje Exloo ligt Kabouterland. Een leuke dag uit vol met kabouters, trollen, dieren en volop speelgelegenheid in diverse speeltuinen, zowel binnen als buiten. Dit land is speciaal voor de jonge kinderen tot ongeveer 8 jaar.

Rijk der kabouters

In Eext is dit familiepark te vinden.
Het Rijk der Kabouters is uitstekend geschikt voor een leuk uitje met kinderen tot  ongeveer 8 jaar.

 

 

Duinen Zathe

Attractiepark Duinen Zathe  is een stoer en overzichtelijk park voor een compleet dagje uit voor het hele gezin. In het park zijn verschillende luchtkussens, klim- en klautertoestellen en veel attracties voor jong en oud. Nieuw in 2017 is het Verkeerscircuit van Verkeerspark Assen en de supersnelle familieachtbaan.

 

Drouwenerzand

De vele attracties en speeltoestellen van Drouwenerzand zijn speciaal uitgezocht om het hele gezin een onvergetelijke dag te bezorgen. Er is een spookhuis, een piratenboot, er zijn lachspiegels en botsauto's en er is nog veel meer. Eten en drinken is bij de entreeprijs inbegrepen.

 

Familiepark Nienoord

De hele dag rennen, springen en glijden in de speeltuin op glijbanen, springkussens, in klimkastelen en draaimolens op meer dan 50 attracties. In het familiepark valt heel veel te beleven. Maak een ritje in echte tractors op de tractorbaan en ontdek de verschillende dieren in de kinderboerderij.

 

 

Slagharen

Het thema  Slagharen is het Wilde Westen in Amerika rondom 1850. In het park vind je verschillende elementen die je doen denken aan het Wilde Westen.

Tegenover de fontein vind je El Torito en waan je je in de Bryce Canyon met echte bergen. Bij de Gold Rush zie je dat goudzoekers net als in 1850 nog druk bezig zijn om goud te vinden. In de Chuck Wagon stap je in een echte huifkar en in de Wild West Adventure drijf je met een bootje tussen de cowboys en indianen.

In de Music Hal vind je de Randy & Rosie show die zich afspeelt in de Saloon van Sam waar altijd iets is te doen.

 

Avonturenpark Hellendoorn

Meer dan 30 attracties geschikt voor de hele familie: wildwaterbanen, achtbanen, familieshows, ...

 

Walibi Holland

Een spannend park met veel achtbanen. Angstaanjagende hoogtes, heftige drops en gierende kurkentrekkers zetten letterlijk je wereld op z’n kop.