Wandelen

In en rondom camping Midzomer zijn diverse mooie wandelroutes aangelegd. In de natuur kunt u genieten van de rust, maar ook op ontdekking gaan naar allerlei dieren die in ons bos wonen en aanwezig zijn. Een aantal van de wandelroutes starten heel dichtbij het terrein van camping Midzomer.

Hieronder kunt u een aantal wandelroutes vinden.

Wandelroute Doldersummerveld-Es:

Afstand 4 kilometer

Het Drents-Friese Wold is het op één na grootste aaneengesloten bosgebied van ons land en het ligt op de grens van Friesland en Drenthe. Het is een bosgebied vol variatie, met moeras en stuifzand, met vennetjes en heide, met akkers en bloeiende beekdalen.

Wandelroute Drentsche Aa:

Afstand 5 kilometer

Het stroomdal van de Drentsche Aa is Drenthe op z’n best. Een romantisch kronkelende beek in een eeuwenoud landschap van heide, kleurrijke hooilanden en esdorpen.

Wandelroute Ganzenpoel :

Afstand 3 kilometer

Het Drents-Friese Wold is het op één na grootste aaneengesloten bosgebied van ons land en ligt op de grens van Friesland en Drenthe. De Ganzenpoelwandeling gaat door het bos en rond de Ganzenpoel.

Wandelroute Hertenkamp:

Afstand 3,5 kilometer

Het Drents-Friese Wold is het op één na grootste aaneengesloten bosgebied van ons land en ligt op de grens van Friesland en Drenthe. Een bosgebied vol variatie, met moeras en stuifzand, met vennetjes en heide, met bolle akkers en bloeiende beekdalen.

Wandelroute Fochteloërveen:

Afstand 3,5 kilometer

Het Fochteloërveen op de grens van Friesland en Drenthe is een uniek gebied. Vanwege zijn uitgestrektheid en onbedorven horizon, maar ook vanwege de voor Nederland unieke bodem van vochtig hoogveen.

Wandelroute Landgoed Vledderhof:

Afstand 5,5 kilometer

Op landgoed  Vledderhof kunt u heerlijk wandelen en genieten van het bijzondere en diverse landschap. De statige lanen en uitnodigende wandelpaden voeren hier door afwisselende bospartijen en landschappelijk fraai gelegen cultuurlandpercelen met meerdere poelen en vennetjes.

Wandelroute Smilder Oosterveld:

Afstand 2 kilometer

Het Smilder Oosterveld herbergt fraaie vennen. Voor allerlei moerasvogels biedt dit een uitstekende nestgelegenheid. In het gebied komen adders, heikikkers en levendbarende hagedissen voor.

Onderduikershol:

Afstand 2 kilometer vanaf camping Midzomer

Het Onderduikershol dat is gelegen in het Nationaal Park het Drents-Friese Woud vlak bij de camping, is een monument uit de tweede Wereldoorlog. Bij de ingang van het hol, waar de onderduikers na verraad zijn opgepakt, is een gedenksteen aangebracht met daarop de namen van degenen die het niet hebben overleefd. Het Onderduikershol is enkele jaren geleden gerestaureerd om het voor publiek toegankelijk te houden.