Water

In de prachtige natuuromgeving van Drenthe en het nabij gelegen Friesland is er veel te doen op het water. Dichtbij camping Midzomer ligt Giethoorn en natuurlijk het prachtige natuurgebied de Weerribben. Maar ook dichterbij zijn er mooie mogelijkheden om te kanoën, met een vlot te varen of met een sloep of zeilboot te varen.

Giethoorn

Giethoorn is een begrip in Nederland. Gezellig met jong en oud varen op de vaarroutes. Ontdek het Hollandse Venetië, Giethoorn en het Natuurgebied De Wieden in een zogenaamd fluisterbootje. Dit is een open punter-bootje voorzien van een stille motor die elektrisch wordt aangedreven, vandaar de benaming 'fluisteren'. Zonder de stank en het lawaai van een explosiemotor is een elektroboot het ideale vervoermiddel om de omgeving te verkennen én het is nog milieuvriendelijk ook.

 

De Weerribben

In Nationaal Park Weerribben-Wieden kun je prachtig wandelen, fietsen en varen (bijvoorbeeld met een fluisterboot), maar kanovaren is het allermooiste. Tussen muren van riet vaar je steeds verder het groen in, tot je alleen je eigen peddels en het gezang van rietzangers en karekieten hoort. Knobbelzwanen en purperreigers vliegen door de lucht, wat gespletsj in het water kán een otter zijn.

weerribben

Diever

Ook dichterbij in Diever is er plezier op het water voor jong en oud. In Diever zelf is er de mogelijkheid om een kano te huren of zelfs een vlot.

Friesland

In Friesland zijn er diverse mooie gebieden om er met een sloep op uit te gaan. Genieten van het mooie weer op het prachtige water!